2018. október 15., hétfő

Mátyás király kamerája - pályázat középiskolásoknak

A Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja, az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala, valamint az OTP Fáy András Alapítványa videós pályázatot hirdet középiskolás diákoknak a Mátyás király Emlékév alkalmából. A pályázatra három fős csapatok jelentkezését várják, és minden csapatnak rendelkeznie kell egy kísérőtanárral

A csapatnak el kell készíteni egy maximum 3 perces videót Mátyás királyról.

Milyen lehetett egy reggeli Mátyás udvarában? Hogyan buzdította a Fekete Sereget a fiatal uralkodó? Miről beszélne ma Rex Mathias, ha mikrofonvégre kapnátok? Fogjatok egy telefont vagy egy kamerát, és lépjetek be az egyik legnagyobb magyar királyunk korába!
Az alkotás ne legyen több 3 percnél, és tartalmazzon érdemi információkat. Minél egyedibb, informatívabb, ötletesebb, kreatívabb a filmetek, annál több pontot ér.

A kétfordulós pályázat első körében a zsűri pontozza a beérkezett videókat, és kiválasztja azt a tíz csapatot, akik a második körben is részt vehetnek. A döntőben sor kerül a 10 legjobb film levetítésére is. A három legjobb csapat értékes nyereményekben részesül, de díjazzák a Facebook közönségszavazásának győztesét is.

A versenyre 2018. november 5-ig lehet jelentkezni a http://matyaskiraly.btk.mta.hu/ oldalon.

Nincsenek megjegyzések: