2020. március 24., kedd

Virtuális séták a világ múzeumaiban

British Museum
 A londoni British Múzeum alkalmazásában a kultúra nevű galaxis röppályáján száguldhatunk végig 4000 év történetén – a kortárs műtárgyaktól egészen a múmiák világáig, de a kulturális ősrobbanáshoz közelebb eső időszakokba is bepillanthatunk.

Sixtus Kápolna
A Vatikáni Múzeum számos termét bejárhatjuk, a többi között tüzetesen megvizsgálhatjuk Raffaello stanzáit, Michelangelo freskóit.

Uffizi Képtár Firenze
Giotto, Boticelli, Leonardo, Michelangelo, Raffaello, Giorgione, Rubens – csak pár név a legnagyobbak közül, akiknek a műveit láthatjuk.

Van Gogh Múzeum

Metropolitan Múzeum
Nemcsak a Richard Morris Hunt által tervezett központi csarnokban, az egyiptomi teremben tudunk körülnézni a rövid videóknak köszönhetően, hanem az Egyesült Államok egyetlen, kizárólag a középkori építészet és művészet bemutatásának szentelt kiállítóhelyét, a Hudson folyóra néző kolostorépületet idéző Met Cloisterst is felfedezhetjük.

Louvre
A párizsi Louvre virtuális sétáin a múzeum egyiptomi gyűjteményében, az eredetileg erődítménynek szánt épület középkori árkait megidéző túrán és az Apolló-teremben nézelődhetünk.

(forrás index.hu)

Nincsenek megjegyzések: