2012. április 4., szerda

Az év gyermekkönyve 2011„Az év gyermekkönyve” díjat az IBBY (Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa) Magyar Szekciója ítéli oda az előző év legjobb, legsikeresebb új magyar gyerekkönyveinek.

Az idei év két díjazottja:

Nyulász Péter: Helka c. regénye.
A kalandos történet a Balaton és a Bakony egy elfeledett mítoszán, Sió tündéres regéjén , Helka és Kelén legendáján alapul. A kalandok során valós, mégis igazán mesébe illő helyszíneket járnak végig a legendahősök gyermekei, Tihanytól Hévízen át Sóstóig, a Gaja szurdokaitól a Szentbékkállai kőtengeren, Tapolcai tavasbarlangon át Balatonfüredig....
Lakatos István: Dobozváros c. meseregénye.
Igazi 21. századi történet mai gyerekeknek. A főszereplő kisfiú Zalán, észresem vette, hogy szüleit elrabolták és Dobozvárosba hurcolták, annyira hozzászokott fásultságukhoz. Megjelenik azonban Székláb, a fura bácsika, mi pedig elindulhatunk velük, hogy visszaszerezzük az emberek valódi énjét.Ráadásul olyan dolgokra is tömegével derül fény, amiket mindannyian pontosan tudtunk, csak nem volt rá bizonyítékunk. Így megtudjuk, hogy mi történik azoknak a fránya páratlan zokniknak a másik felével, kiderül, hogy hová kerülnek azok a játékok, amelyekkel már nem játszunk (nem, nem anyu pakolja fel a padlásra), valamint az is, hogy néha azért nem találunk vissza bizonyos helyekre, mert azok bizony elmennek onnan, ahol utoljára hagytuk őket.
http://olvassbele.com/2012/01/09/egy-masik-nem-en-lakatos-istvan-dobozvaros/

A könyveket hamarosan megtaláljátok a könyvtárban is!
Addig is kedvcsinálóként olvasd itt a Dobozvárost!
Helka kalandjaiba itt olvashatsz bele!Nincsenek megjegyzések: